Ученици от Масачузетс издействаха 3D пешеходна пътека до училището си

30 Април 2019 17:18
Ученици от Масачузетс издействаха 3D пешеходна пътека до училището си
Източник: (City of Medford/Mayor’s Office, Facebook)
Благодарение на две деца от пети и четвърти клас от началното училище Брукс в Медфорд, Масачузетс улицата до сградата на училището се сдоби с триизмерна пешеходна пътека.

Ерик и Айза организират петиция, с която издействат изрисуването на пътеката, чиято концепция е проста – да изглежда все едно райетата на „зебрата“ са обемни и повдигнати над земята. Разбира се, крайната цел е приближаващите шофьори на автомобили да намалят скоростта при преминаването си в близост до сградата на училището.

Идеята на децата дошла, след като техен съученик се разминал на косъм с профучаваща през улицата кола. Същите пешеходни пътеки ще бъдат поставени и около другите три основни училища в Медфорд.

Градът не е първият, който ползва подобни начини за увеличаване на безопасността на улиците. Познати като „исландски пешеходни пътеки“ заради държавата, която ги популяризира, има и в Канзас, Китай и Русия.

Идеята има и своите недостатъци. На някои места, където са ползвани, са се отказали от тях, тъй като илюзията е била толкова добра, че шофьорите са мислели, че има реални бетонни блокове на пътя и са опитвали да ги заобиколят.

Учениците, които са издействали пешеходната пътека, са работили около година по предложението си и са го споделили с местните власти, включително кмета Стефани Бърк. След като градът дал зелена светлина на проекта, бил нает художникът Нейт Суейн, който превърнал идеята в реалност по време на пролетната ваканция..

Все още предстои да се разбере как ще реагират граждани, родители и ученици, но със сигурност финалният продукт има един голям фен – разбираме това от изказването на Айза в местните медии: „Обожавам го. Изглежда страхотно. Точно както си го представях, дори по-добре.“
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ