Улица „Сезам“ вече е реално място в Ню Йорк

06 Май 2019 14:55
Улица „Сезам“ вече е реално място в Ню Йорк
Източник: Getty Images
В песничката към „Улица Сезам“ се пее „ала как да стигнем там, търсим улица „Сезам“. Отговорът никога не е бил лесен за родителите по света, които трябва да обяснят на децата си. Да, улицата е реална, но е в телевизионно студио в Ню Йорк. И, не, не можем да я посетим без специално разрешение.

Отговорът на въпроса обаче стана доста по-лесен, след като в Ню Йорк официално преименуваха пресечката на „Западна 63-та“ и „Бродуей“ на улица „Сезам“ в чест на 50-годишнината на шоуто. Именно тази улица е избрана, защото точно там се намира работилница „Сезам“, в която се създава предаването.

Малъри Хюз от CNN съобщи, че пресечката е била временно преименувана на улица „Сезам“ през 2009 в чест на 40-годишнината на шоуто, но сега промяната е за постоянно. Кметът Бил Де Блазио каза по повод преименуването, че „...шоуто направи своя избор и далеч преди медиите показа всички членове на нашето общество – показа черни и кафяви лица, млади и възрастни, мъже и жени, и третираше всички тях еднакво“.

Въпреки официалното ново име на улицата, едва ли фенските спекулации за това къде реално се намира улицата, показвана в предаването, ще спрат. Някои твърдят, че улицата пресъздава обстановката в Харлем или Куинс. Истината обаче е, че са показани различни страни и лица на Ню Йорк, така че не можем да се ограничим до едно конкретно място. Все пак, ако си зададем въпроса от песничката, вече ще можем да имаме реални насоки накъде да се движим и да я посетим когато пожелаем.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ