През последните десет години в САЩ са били пощадени почти половин милиард селскостопански животни

06 Юни 2019 13:24
През последните десет години в САЩ са били пощадени почти половин милиард селскостопански животни
От 2007 г. насам консумацията на месо в Америка е започнала да намалява и е паднала до 10% на глава от населението сочат данни на американската неправителствена организация The Humane Society of the United States. През последното десетилетие почти половин милиард по-малко селскостопански животни са минали през американските кланици, въпреки постоянно набъбващото население на страната. Новината е доста обнадеждаваща предвид факта, че именно Америка оглавява класацията за годишна консумация на месо, която надхвърля 100 кг на човек (около 50 пилета или половин крава).

САЩ  е и най-големият месопроизводител в световен мащаб като осигурява 19,6% от общото месо, произведено в света. Само за 2017 г. в Америка е било произведено 12 млн. тона месо. Пилешкото месо идва главно от щатите Джорджия, Арканзас и Алабама, пуешкото – от Минесота, Северна Каролина и Арканзас, а говеждото – от Небраска, Канзас и Тексас. 

В годишния си доклад от 2018 г. международната неправителствена екологична организация Greenpeace публикува амбициозен план за намаляване на консумацията на млечни и местни продукти с до 50% в световен мащаб през следващите 30 години. В доклада се посочва, че животновъдството има пагубно влияние върху околната среда и произвежда с 18% повече вредни емисии отколкото транспорта. Затова и изпълнението на плана е реална възможност за справяне с глобалното затопляне и за постигане целите на Парижкото споразумение за климата.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ