Амазон иска разрешение да изпрати интернет сателити

08 Юли 2019 19:30
Амазон иска разрешение да изпрати интернет сателити
Амазон се движи бързо към осъществяване на плана си да изпрати хиляди интернет сателити. Компанията е подала заявление за разрешение към Федералната комисия по комуникации на САЩ за изпращане на 3236 сателита като част от проекта си, наречен Kuiper. Устройствата би трябвало да летят на височина между 600-650 километра.

Планът на Амазон е да свърже „десетки милиони“ хора по света, въпреки че няма да успее да покрие всичко. Компанията е поискала отмяна на едно от изискванията – да покрие целите Съединени щати, като сателитите няма да могат да обхванат части от Аляска.

Амазон ще използва Ka честоти, каквито Iridium ползва в най-новите си сателити. Амазон е наясно и с потенциалните проблеми на космоса. Сателитите ще излязат от орбита след по-малко от 10 години, независимо дали са във връзка със Земята или не.

От компанията не споменават срок за изпращане на сателитите, но заявлението показва, че планът е бил подготвян доста време. Дали е навременен обаче е друг въпрос. SpaceX вече пуска първите си широколентови сателити и планира да изпрати още около три пъти повече. Въпреки че ще отнеме години технологията да се развие и наложи, има притеснение, че Амазон вече може да е в неизгодна ситуация.
Прочетете повече за:
Амазонсателитинтернет
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ