Скоростта на 6G ще бъде 100 пъти по-голяма от тази на 5G

08 Октомври 2019 10:29
Скоростта на 6G ще бъде 100 пъти по-голяма от тази на 5G
Основателят на Huawei Рен Женфей наскоро обяви, че компанията му е започнала проучване и развитие на шесто поколение мрежа, а изпълнителният директор на гиганта също спомена работа в тази насока.

Ръководителите на компанията очакват да отнеме около 10 години за развитие на технологията, докато тя е готова за комерсиална употреба.

6G ще направи цялостна комуникационна мрежа във въздух, космос, земя и вода. Милиметровата вълна на 5G ще бъде разширена до терахерцова честота, а трансферът на данни се очаква да бъде около 100 пъти по-бърз от този на 5G.

6G ще се използва най-вече за насочени към потребителя устройства, интернет на нещата, индустриални нужди, автономно движещи се автомобили, умни фабрики и други сфери.

Както при 5G, новата технология ще трябва да отговаря на определени стандарти и процесът по съставянето им ще отнеме години и редица дискусии.

Тъй като 5G е е началото на комерсиалното си разпространение, Huawei се стреми към възможно най-много договори за разпространение. Към момента компанията има над 50 такива.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ