Една дебела котка стана звезда в мрежата с фитнес програмата си

28 Октомври 2019 10:30
Една дебела котка стана звезда в мрежата с фитнес програмата си
Една близо 12-килограмова котка от Вашингтон спечели любовта на много хора в интернет със своята фитнес тренировка. Синдърблок, сив, пухкав котарак, грабна вниманието на ползвателите на  социалните платформи миналия петък с видео, на което се вижда как писанът използва един от деветте си живота, за да влезе отново във форма.

Стопанката на Синдърблок е нямала възможността да продължи с грижите за своя любимец. Затова е завела своя 8-годишен котарак във ветеринарната болница „Нортшор” в Белингам, в близост до канадската граница, където котаракът е трябвало да бъде евтанизиран, съобщава директорът на ветеринарната болница Брита Кифни. Стопанката на Синдърблок е имала здравословни проблеми и е трябвало да се грижи за своя страдащ от деменция баща, обяснява още Кифни.

„Не ми даде сърце да приспя котарака и помолих неговата стопанка да ми разреши да го задържа”, разказва Кифни. „Тя с благодарност се съгласи, защото всъщност не искаше да евтанизира любимеца си, но нямаше как да се справя с грижите за него и за болния си баща. А котаракът страдаше от затлъстяване, тъй като е бил хранен прекалено често от бащата на стопанката си.”


Брита Кифни с поверения на грижите й Синдърблок

В клиниката, Кифни и екипа й използват потопен във вода мини тренажор, за да помогнат на Синдърблок да влезе във форма. Миналия петък от ветеринарната клиника пуснаха кратко видео във Facebook, на което Синдърблок мяука недоволно докато мързеливо ходи по тренажора. Видеото е било гледано над 2,2 милиона пъти. Ветеринарите обясняват неочакваната интернет слава на Синдърблок с това, че подобно на котарака, много хора също никак не обичат физическото натоварване. Кифни се надява, че видеото ще накара стопаните на домашни любимци да полагат по-добри грижи за физическото им здраве.„Надяваме се, че ще успеем да привлечем общественото внимание към затлъстяването, коeто е сериозен проблем сред домашните любимци. В Америка почти 60% от домашните животни са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване,” казва Кифни. „А и много стопани дори не осъзнават, че домашният им любимец е с наднормено тегло.”
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ