Мечката, която обича да плува в басейна на лифт Сопот, ще бъде спасена, а не убита

03 Ноември 2019 16:07
Мечката, която обича да плува в басейна на лифт Сопот, ще бъде спасена, а не убита
Никога не е ставало въпрос Суими, мечката, която често посещава басейна в кафенето в подножието на лифт Сопот, да бъде убивана, заявиха от Изпълнителната агенция по горите.

Суими, както собствениците на заведението са кръстили мечката, която обича да се разхлажда в басейна им, се превърна в хит във Facebook, след като от лифт Сопот публикуваха видеа от охранителната камера на среднощните къпания на неканения гост.Но тиражираната информация, че Суими ще бъде застрелян, защото е заплаха за населението и кошерите в региона, няма нищо общо с истината, заявяват от Агенцията по горите.

От лифт Сопот са пуснали онлайн петиция за преместването на Суими на сигурно място, в която се казва, че управата на лифта ще покрие разходите за това. До момента са събрани над 8000 подписа.

От агенцията по горите завиха, че на събрание на междуведомствена комисия в понеделник (4 ноември), ще се реши какъв ще е най-безопасният начин за залавянето на Суими и за неговото преместване на ново, сигурно място. Инсинуациите за това, че Суими ще бъде приспан, най-вероятно се дължат на неоснователни опасения за безопасността на хората, добитъка и реколтата в региона, но няма никаква причина да се издава разрешително мечката да бъде умъртвена, се казва още в изявлението на Агенцията.

От лифт Сопот благодариха за проявената гражданска активност и посочиха, че благодарение на проявения обществен интерес, агенцията по горите, която обикновено взима решения в рамките един-два месеца, този път ще се произнесе в изключително кратък срок, на 4 ноември.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ