Теодора Христов от VMware Bulgaria: За опазването на природата са нужни информираност, чуваемост и контрол

02 Декември 2019 14:12
Теодора Христов от VMware Bulgaria: За опазването на природата са нужни информираност, чуваемост и контрол
Теодора Тодорова Христов работи във VMware като режисьор и сценарист на продуктови видеа и вдъхновява колеги да се включат в инициативи за опазване на природата. Тя споделя своите виждания за опазването на околната среда и начините, по които тя и компанията ѝ допринасят за него:

- Опазването на природата е не само позиция, но и мисия и вътрешна у беденост. Какво Ви подтикна в тази посока?
- От малка съм получавала подобен пример от семейството си. И се старая да живея устойчиво. Но само убеждение не стига, човек трябва да полага конкретни мерки. Във VMware например имаме Green Team (зелен отбор). Организираме събития, почистваме паркове и язовири. Провеждаме информационни кампании за повишаване на информираността и показваме на хората как да използват по-малко пластмаса и да намалят вредата върху
околната среда (което обобщава усилията ни за намаляване на вредните емисии, почистване и намаляване на консумирането на излишни ресурси).

- Може ли да се каже, че подкрепянето на такива инициативи е политика на компанията VMware?
- Да, би могло. Ние имаме отделна доброволческа група, която организира подобни инициативи. Компанията ни дава 40 работни часа годишно, които да инвестираме в полезни дейности. Като допълнителен стимул, всеки, направил своите часове, отключва грант от 1000 долара, които да дари за кауза по собствен избор.

- Борбата с климатичните проблеми е наболяла тема. Смятате ли, че човечеството има волята да предприеме нещо или всичко е просто реторично упражнение?
- Не мога да направя заключения на световно ниво и за цялото човечество. Много хора просто не разполагат с лостовете за взимането на такива решения. Има много бедни страни и бедни хора, които няма как да започнат да водят природосъобразен живот. Когато обаче се покрие елементарният жизнен минимум, тогава интересите на хората се променят. Първо обаче трябва да тръгнем от образованието и добрата информираност, трябва да има
повече чуваемост, а това ще доведе и до напредък.

- Не одобрявате автомобилите, предпочитате велосипед и електрически скутер. Електрическите автомобили също ли попадат в тази група?
- Преди време си мислех, че електрическите автомобили са бъдещето. Сега вярвам, че един от начините за ограничаване на вредните емисии са споделените услуги, както в момента започва да се развива мрежата с тротинетките. Във VMware вярваме и подкрепяме политика за устойчиво развитие. В компанията разполагаме с велосипеди и електрически коли за споделено ползване като по този начин подкрепяме целите за устойчивост.

- Хип-хоп танците и йога са доста познати, но импро театърът е по-екзотичен като хоби. Какво Ви дават те в личен план?
- За мен йога е релакс, упражненията ми са за тонус и здраве. От доста време се занимавам с хип-хоп, с така наречения „лейди стил”. А импро театърът наистина е много интересен. При него няма заучени реплики. Има някакъв скелет, но всичко зависи от партнирането и придвижването на сцената. Основата е в съгласяването и в слушането. Трябва да чуеш какво казва другият, да го осмислиш и приемеш. Да си ОК със себе си, със сцената и играта. Това са качества, които помагат и в реалния живот.

Теодрора Христов за себе си: Аз съм част от технически маркетинг отдела на VMware. Нашият екип се опитва по достъпен начин да разясни на потребителите какво представляват софтуерните ни продукти и как могат да им бъдат полезни. Аз лично редактирам и режисирам обяснителни
демо и анимирани видео клипове, пиша блогове и презентирам. Придвижвам се главно с колело, правя йога всяка сутрин, бягам, тренирам хип-хоп и играя в импровизационна театрална трупа. Най-много се старая да намаля вредата върху околната среда, моята и на другите.
Прочетете повече за:
Теодора ХристовVMware
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ