Днес и утре ще се проведе научен панаир '150 години Българска академия на науките'

13 Декември 2019 09:17
Днес и утре ще се проведе научен панаир '150 години Българска академия на науките'
Институтът по математика и информатика на БАН, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, организира юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките“, който ще се проведе на 13 и 14 декември 2019 г.

Официалното откриване ще се състои днес, 13 декември, петък, от 11:30 часа в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост“ №1, (Ларгото на София). Събитието ще открие заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Научният панаир „150 години Българска академия на науките“ е организиран в рамките на съвместната програма на БАН и МОН „Образование с наука“, която стартира през тази година. Негова главна цел е да открие научни таланти на юношеска възраст, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Юбилейният научен панаир ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година, а също така и българските участници в Expo Sciences Luxembourg. Пред авторитетното жури и пред гостите на събитието ще бъдат представени 15 ученически разработки, повечето от които са в областта на природните науки.

Наградният фонд на конкурса е ориентиран към участието в събития, които да дадат ранен кариерен стимул на лауреатите и ще бъдат връчени в партньорство с различни организации, имащи традиции в работата с талантливи ученици. Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат осигурени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади таланти, като партньор на конкурса.

На 14 декември от 15:00 часа пред залата на панаира ще бъдат разположени щандове, представящи дейности по програмата „Образование с наука“. На тях колеги от институти и музеи на Българската академия на науките ще демонстрират дейностите по своите проекти.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ