Официалната вечеря на тазгодишните “Златни глобуси” ще бъде екосъобразна

05 Януари 2020 14:19
Официалната вечеря на тазгодишните “Златни глобуси” ще бъде екосъобразна
Днес почти 1700 бляскави гости ще изпълнят историческата зала на Бевърли Хилтън хотел в Бевърли Хилс, където преди церемонията по връчването на наградите “Златен глобус”, ще им бъде поднесена вечеря, която подобава на холивудски знаменитости.

Този път обаче “пиршеството” ще бъде изцяло от растителни продукти. Решението за това е на Холивудската асоциация на чуждестранните журналисти (неправителствена организация, която определя победителите в категориите за кино и телевизионни продукции) заради все по-осезаемите последствия от глобалното затопляне и климатичните промени.

“Няма как да пренебрегнем кризата с климата”, казва президентът на асоциацията Лоренцо Сория. “Решението ни да предложим изцяло растително меню беше радушно прието и от нашите партньори от Бевърли Хилтън хотел и всъщност съвсем малка крачка в опита ни да отговорим на един наистина голям проблем”.

Бевърли Хилтън хотел е бил домакин на “Златните глобуси” общо 49 пъти. “Талантливият ни екип от шеф-готвачи наистина се вълнува от предоставената му възможност да създаде едно разнообразно растително меню за елита на Холивуд”, казва мастър шефът на Бевърли Хилтън, Матю Морган. И въпреки че месото ще липсва на официалната вечеря, менюто няма да бъде лишено от традиционния си кулинарен ексклузивитет. На гостите ще бъде сервирана студена супа от златно цвекло с шам фъстък, основното ще е от ветрогонови гъби върху канапе от ризото с диви гъби, а десертът ще е много сладък, но също съвършено вегански. 11 шеф-готвачи, 120 помощник-готвачи, 50 бармана и над 300 сервитьори ще се ангажирани в осъществяването на знаменателната вечеря. На масите, освен месо, ще липсват и пластмасовите бутилки с вода.

По данни на Организацията по прехрана и земеделие (FAO) на ООН секторът за отглеждане на селскостопански животни за месо е отговорен за 18% от парниковите емисии, предизвикващи глобално затопляне. В оценката се включени изсичането на гори за паша и за отглеждане на фураж, както и количеството метан, което се отделя при храносмилането на преживните селскостопански животни и транспортирането на животински продукти до крайните потребители.
Прочетете повече за:
Златни глобусивечеряменю
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ