Леденият хотел в Швеция чества 30-тата си годишнина

20 Януари 2020 14:37
Леденият хотел в Швеция чества 30-тата си годишнина
Навършиха се 30 години откакто първият хотел в света, направен от сняг и лед ICEHOTEL отваря врати за своите гости. Мразовитата атракция се строи всяка година наново и всеки сезон интериорът е различен. Наблюдателна платформа и покрито с лед котешко леговище са сред новите попълнения тази година.

Намиращият се на 200 километра от арктическия полярен кръг в шведското селце Юкасярви ICEHOTEL изниква за първи път през 1989 г. В чест на 30-тият му юбилей, настоящата визия на леденото чудо е дело на 33 творци от 16 държави, които в продължение на седмици са работили върху извайването на формите от лед, сред които е и 10-метрова кула със свободен за гостите достъп.Подготовката по строежа обикновено започва през март, когато 2 500 тона лед са докарани от близката река Торне, която е част от границата между Швеция и Финландия. Ледът се съхранява в хладилни складове до октомври, след което започва същинската работа.

Тази година около 1000 ледени блока са били използвани за новата конструкция, като само полилеите са направени от близо 1000 ледени кристала.Един от новите апартаменти “Нощ в театъра” е дело на творческото дуо Джоната и Марни Грийн (баща и дъщеря) и е с изящно изваяни завеси от лед, замръзнали елени, както и зала със шест направени от лед кресла. Нощувката на вечер е 600 долара (538 евро), но творбите от сняг и лед наоколо са безплатни за всички.
Прочетете повече за:
ШвецияICEHOTEL
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ