Първите бебета панди, родени в Германия, дебютираха пред посетителите на Берлинския зоопарк

31 Януари 2020 10:58
Първите бебета панди, родени в Германия, дебютираха пред посетителите на Берлинския зоопарк
Двете малки панди Пит и Пол направиха първите си стъпки на открито под зоркия поглед на майка си Менг Менг в Берлинския зоопарк тази седмица. Посетителите на зоологическата градина вече могат да се порадват на играта на двамата пухкави близнаци - първите бебета-панди, родени в Германия.

Пандите се родиха на 31 август 2019 г. Пит, чието китайско име е Менг Ксянг, е “много спокоен и винаги готов за лека дрямка”, споделят от зоопарка. Пол (Мел Юан) , който се ражда 48 минути след брат си, е много по-любопитен и с “палав нрав”.

“На този специален ден бих искал да благодаря на екипа от гледачи и ветеринари за всеотдайната им работа”, каза директорът на зоопарка в четвъртък (30 януари) д-р Андреас Книерием. “Искам да благодаря и на всички, които помогнаха за успешното размножаване на този прекрасен вид мечки тук в зоопарка на Берлин”.

Родителите на двете бебета панди, майка им Менг Менг и баща им Джиао Кинг, са пристигнали в Германия през лятото на 2017 г. Те са предоставени на Германия за временно отглеждане в Берлинския зоопарк срещу известна сума.

Малките панди ще останат в Берлин още няколко години, след което ще бъдат върнати в Китай.
Прочетете повече за:
пандиГермания
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ