Финландски любител фотограф е успял да заснеме три “танцуващи” мечета в гората

20 Февруари 2020 17:35
Финландски любител фотограф е успял да заснеме три “танцуващи” мечета в гората
Любител фотограф е заснел една от най-добрите снимки на диви животни. Фотографията му на три малки мечета, застанали в кръг, изправени на задните си лапи, превзе социалните мрежи.

Хобито на Валтери Мулкахайнен, учител по физическо възпитание от Соткамо, Финландия, е да снима животни в тяхната естествена среда.

През годините учителят е успял да заснеме много красиви кадри на диви животни, но тези на трите малки мечета са голямото му попадение. На снимките мечетата сякаш танцуват, а една голяма мечка ги наблюдава, полегнала зад съседното дърво.

Снимките са направени през 2013 г., но Мулканхаймен наскоро е попаднал на тях, разглеждайки архива си и е осъзнал, че мечетата изглеждат все едно “наистина танцуват в кръг”.Мулканхаймен разказва, че се е разхождал из финландската тайга край град Мартинселкон, когато забелязал една мечка, към която по-късно се присъединили и три малки мечета. “Снимах мечката с трите мечета през целия следобед и вечерта. Мечетата се държаха като малки деца. Играеха си и се боричкаха. Все едно бях на детската площадка пред къщата ми - толкова много ми напомняха на малчугани. По едно време трите мечета се изправиха на задните си лапи и започнаха да се бутат едно в друго. Все едно танцуваха в кръг”.

Мулканхаймен застанал на около 50 метра от мечетата, така че да остане незабелязан, но да бъде достатъчно близко, за да направи невероятните си кадри.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ