BBC Good Food България 204: Ястия в тава

14 Март 2020 10:14
BBC Good Food България 204: Ястия в тава
В мартенския брой на списание BBCGoodFoodБългария ще откриете рецепти за ястия, приготвени в тава и поднесени направо на масата, за да създадат усещане за уют, а споделянето им да бъде истинско преживяване.

Предложенията за делнични вечери се приготвят бързо и само със стъпка или две могат да се превърнат във веган ястие, което ще допадне на хората с веган режим на хранене. За тях е и една специална рецепта за леща с кореноплодни зеленчуци, сготвена на бавен огън. Сезонът на целината продължава, затова можете да се възползвате от нашите четири идеи, в които тя е основна съставка. Ако сте решили да направите семейно парти, този път нека да е със сладки и солени палачинки – забавлението е гарантирано!

Основен акцент в този брой е здравословният 7-дневен диетичен план с рецепти за закуска, обяд и вечеря, които са съчетани в подходящо дневно меню. Спазването му ще ви направи по-здрави, енергични и елегантни. Разполагате и с вариант за изцяло вегетариански диетичен план.

Уикенд предложенията са за паунд кейк с червен портокал, но в модерна версия с леко кисела нотка, която да балансира сладостта на този сладкиш. А Даяна Хенри представя три нови рецепти с ечемик – ризото, салата и супа. Опитайте това универсално зърно, ако то все още не присъства сред вашите кулинарни съставки.

Готварските си умения можете да подобрите, като видите съветите ни как да оформите тортелини, или да приготвите Бьоф Строганов така, че всички да останат доволни от вкуса и вида на ястието.

Българската секция на списание BBCGoodFoodБългария представя актьора Владимир Зомбори, чийто прадядо е бил придворен сладкар на цар Фердинанд. Ще научите кулинарни тайни от царския дворец и ще видите неговата торта с течен шоколад, ягоди и боровинки. Има и още едно сладко предложение от рубриката БГ БЛОГЪР за тарталети с крем от ревен и ягоди и цвете от меренг. Ако ви предстои да избирате маса и столове за кухнята, прочетете как да ги съчетаете. И накрая – не пропускайте да участвате в нашия конкурс “Азиатска кухня”! Очакваме вашите любими рецепти, вдъхновени от Изтока, а победителят, който ще спечели наградата, ще обявим в следващия брой.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ