В Китай отвориха цяла болница с персонал само от роботи

28 Март 2020 12:29
В Китай отвориха цяла болница с персонал само от роботи
Източник: CLOUDMINDS
За да даде малко почивка на претоварените работещи в здравната система на Китай, страната е опитала нещо ново – цяла болница да бъде обслужвана само от роботи, по информация на CNBC.

Наречено Smart Field Hospital, лечебното заведение може да работи по рутинни задачи като наблюдение на температура, сърдечен ритъм, показатели на кръвта. Целта е да се намали разпространението на коронавируса, тъй като роботите могат лесно да бъдат дезинфекцирани и не могат да пренасят болести, обясняват създателите.

Пациентите носят умни гривни, за да се проверяват основните им показатели. Роботи предоставят и храна и напитки на пациентите, както и лекарства. Някои от роботите дори могат да танцуват, за да повдигат духа на настанените в болницата.

Разработчиците от CloudMinds са изпратили над 100 робота, които да помагат в работата на болници на територията на Китай. Към момента кризата с COVID-19 намалява в страната, а новите технологии могат да помогнат за предотвратяване на евентуален нов бум на заразени.
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ