Върнаха четири спасени от пожарите в Австралия коали в естествената им среда

29 Март 2020 15:05
Върнаха четири спасени от пожарите в Австралия коали в естествената им среда
Четири коали са били върнати в естествената си дива среда от неправителствената организация за опазване на дивата природа Science for Wildlife със седалище в Сидни, със съдействието и на американската неправителствена организация Zoo Global.

По време на опустошителните пожари тази година, когато 80% от защитените горски площи в страната бяха засегнати от огъня, е имало реална опасност да бъдат унищожени всички коали в местността, затова и природозащитниците са се решили на радикалната мярка да спасят коалите преди те да бъдат застигнати от пламъците.

“Устройствата за радио проследяване ни помогнаха да локализираме бързо коалите и да ги преместим. Сега ще можем да изследваме как те се адаптират към средата след пожара, както и да откриeaм евентуални популации от други оцелели коали. Така ще можем да изработим план за бъдещето опазване на коалите в условия на климатични промени, когато пожарите ще стават все по-често явление”, казва д-р Кели Лей от Science for Wildlife.Макар че четири коали изглежда като доста незначителен брой, завръщането на тези представители на застрашения вид в дивата природа е всъщност ключова стъпка към възстановяването на популацията на коалите в региона на Сините планини в Нов Южен Уелс - важен хабитат за коалите в Австралия.
Прочетете повече за:
коалиАвстралияпожари
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ