Откриха вероятния нулев пациент от пазара в Ухан

01 Април 2020 11:00
Откриха вероятния нулев пациент от пазара в Ухан
Източник: Getty Images
Според информация, публикувана в The Wall Street Journal, 57-годишната Вей Гуйсян, търговец на морски дарове на пазара в Ухан, е вероятният нулев пациент, от когото е тръгнала пандемията на новия коронавирус.

На 10 декември г-жа Вей усеща, че започва да се разболява. Мислейки, че това е просто настинка, тя се консултира с лекар в малка местна клиника, след което се връща отново на работа, като така разпространява вируса на стотици други хора.

„Чувствах се малко изморена, но всяка зима винаги страдам от грип. Затова реших, че и този път е така“, разказва тя пред китайския вестник The Paper.

Осем дни по-късно г-жа Вей е почти в безсъзнание и търси помощ в Единадесетата болница на Ухан.

"Лекарят в Единадесетата болница не можа да разбере какво не е наред с мен и ми предписа някакви хапчета", разказва тя. Медикаментите обаче не й помагат. "Вече се чувствах много по-зле", разказва г-жа Уей. "Нямах енергия".

На 19 декември, тя най-сетне се отправя към една от най-големите болници в града - болницата Ухан Юниън. Там лекар описа болестта й като "безмилостна" и й съобщава, че още няколко пациента, които са посещавали пазара, имат подобни симптоми.

Най-сетне жената е поставена под карантина в края на декември, след като лекарите установяват връзката между тежките респираторни заболявания и "мокрия" пазар.

Според изявление на общинската здравна комисия в Ухан от 31 декември г-жа Вей е един от първите 27 пациенти с диагноза COVID-19 и един от 24-те случая, които имат директна връзка с пазара в Ухан.
Прочетете повече за:
коронавирусУханпазар
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ