Орангутани и видри са най-добри приятели в белгийски зоопарк

02 Април 2020 14:30
Орангутани и видри са най-добри приятели в белгийски зоопарк
Източник: Pairi Daiza Zoo
Белгийски зоопарк сподели във Facebook страницата си снимки на едно необичайно приятелство между семейство орангутани и техните съседи - стадо видри.

Орангутаните, 24-годишният баща Юджиан, 15-годишната майка Сари и техният тригодишен син Берани си съжителстват с останалите видове в зоопарка Паири Дайза в абатство Камброн като част от програма за опазване на приматите.“Те имат нужда от забавления, от активности, нуждаят се от постоянни предизвикателства - физически, умствени и емоционални”, споделя говорителят на зоопарка Матю Гьодфрой.

Стадо азиатски късоноктести видри обитава реката, която пресича ограждението на орангутаните и водолюбивите бозайници ежедневно гостуват на брега на своите добронамерени домакини.

Гьодфрой споделя, че Юджиан и Сари са развили изключително топли взаимоотношения със своите съседи-видри.”Видрите също с нетърпение се качват на острова на орангутаните, за да си поиграят със своите големи, космати приятели. Това прави живота и на двата вида много по-интересен и вълнуващ, затова и експериментът ни е толкова успешен”, казва той.Семейството орангутани е пристигнало в зоопарка през 2017 г., където живеят още два орангутана - мъжкият Гемпа и женската Синта. От зоопарка съобщават, че орангутаните са  “силно застрашен вид”, защото дивите им хабитати стават жертва на плантациите за палмово масло в родните им Борнео и Суматра. Гьодфрой уточнява, че зоологическата градина е успяла да събере средства от дарения за засаждането на 11 000 дървета по тези места, за да помогне на орангутаните, населяващи дивата природа.
Прочетете повече за:
орангутанивидриБелгия
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ