Кои са българските звезди в света на еСпортовете?

29 Май 2021 11:25
Кои са българските звезди в света на еСпортовете?
Знаете ли, че съществуват електронни спортове? А имате ли представа, че все повече онлайн букмейкъри предлагат възможност да залагате на тях? Чували ли сте за българските звезди в еСпортовете и техните постижения? Всички тези въпроси ще бъдат разгледани в тази статия посветена на темата, за да се запознаете с електронните спортове и постиженията на нашите участници в различните европейски и световни турнири. А сега нека преминем по същество.

Какво всъщност са електронните спортове?
 
Електронните спортове придобиват все по-голяма известност в последно време. Това са онези геймърски състезания по компютърни игри, в които се разиграват милиони долари. Може би сте чували, че най-добрите геймъри взимат участие в турнири на игри, каквито са Counter Strike, StarCraft, League of Legends, DOTA, FIFA и много други. Те се борят да се докоснат до големите наградни фондове, както и да прославят името си в целия свят. За щастие има и български звезди в електронните спортове, за които ще стане въпрос малко по-долу в тази статия по темата.

Сред най-популярните турнири по еСпортове приспадат: Dota2 “ The International”, League of Legends World Championship, Fortnite World Cup Champion, EVO Championship Series, Honor of Kings World Championship Cup и редица други. Събития има буквално от всяка точка на света, като най-известните състезания се организират в САЩ, Великобритания, Южна Корея, Русия и още страни.

Българските постижения в еСпортовете

Първият и най-голям успех на български отбор в електронните спортове, се случва през 2019 година, когато Windigo Gaming изграден само от родни геймъри успява да стане първи на Световното първенство надпреварвайки се с играчи от целия свят в турнира WESG, който беше проведен в Китай от 11 до 17  май. С това обаче далеч не се изчерпват успехите на българските състезатели по компютърни игри, тъй като преди и след това постижение имаме големи награди.

Една година по-рано пък българският тим успява да пребори британците на турнир по Counter Strike: GO Offensive, a във финалния сблъсък отстранява силния полски отбор Ago Esports. По този начин българите успяват да грабнат впечатляващият награден фонд от 500 000 щатски долара.

Една от най-впечатляващите истории обаче е за варненеца Иван Бориславов, който печели състезанието на играта DOTA2, което се проведе в Сиатъл, САЩ през 2017 година. Нашенецът съумява да срази 17 противникови играчи и печели страхотната награда от 2 000 000 щатски долара. Разбира се, успехите на българите продължават, което е повод за национална гордост.

Електронни спортове в сайтовете за залози

Интересно е, че онлайн букмейкърите пуснаха електронните спортове в техните сайтове и пълнолетните потребители могат да залагат на играчи или отбори, за които смятат, че ще грабнат призови места на най-големите надпревари в световен мащаб. Така например, лицензираният хазартен оператор Bwin, предоставя богата секция, в която се предлагат този тип залагания.

Още по-интересно е, че можете да прегледате актуалния Bwin бонус за спортни залози, който ще Ви позволи да залагате и на еСпортове. По този начин ще увеличите средствата си, и ще можете да постигнете добри печалби, стига да се запознаете с правилата на офертата, както и да прочетете повече за нея. Компаниите се стараят да Ви предоставят най-добрите условия, за да можете да усетите тръпката от т.нар. eSports турнири на Стария континент и в останалия свят.

В обобщение
 
Това беше материал посветен на електронните спортове, който ще Ви осветли за тази нова дисциплина, и ще Ви вдъхне кураж имайки предвид добрите представяния на българските играчи. С надеждата, че сте харесали статията се разделяме и Ви пожелаваме всичко най-добро и много положителни резултати в еСпорт състезанията не само в България, но и по целия свят.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ