Кои са стъпките при регистрация в онлайн букмейкър, които ще ни спестят главоболия?

06 Юли 2021 09:17
Кои са стъпките при регистрация в онлайн букмейкър, които ще ни спестят главоболия?
Почитателите на спортни прогнози отдавна знаят, че букмейкърите преместиха своите дейности в онлайн пространството, гарантирайки още по-високо качество и свобода на забавление.

В началото ще забележим, че самите системи бяха малко по-праволинейни, но в течение на времето не само започнаха да използват всички качества на модерните технологии, но дори изненадаха своите клиенти с различни опции и функционалности. Ако разгледаме по-подробно стъпките за Бет365 регистрация ще открием, че те са доста лесни за следване и не биха могли да затруднят никого. Тенденцията показва, че всеки клиент, който може да направи регистрация в сайт по избор, няма да има никакви пречки да се справи и с тази регистрация.

Обикновено от нас се изисква да измислим потребителско име, да напишем някои лични данни, да изберем парола и след това  да се впуснем в необятния спортен свят. Букмейкърите отдавна се стремят да направят системата си по-приятелска за всеки един потребител, но покрай нея ще открием, че има и някои допълнителни изисквания, които се обвързват не само със сигурността на даден потребител, но и с изискванията на КЗЛД – Комисията за защита на личните данни.

Ще открием, че всеки един онлайн букмейкър трябва да отговаря на всички законови разпоредби и не само трябва да пази личните данни, но и да не ги предоставя на трети лица, освен агенции като НАП и ДАНС. Самият лиценз, предоставен от комисията по хазарта ще посочи, че нито един букмейкър няма правото да използва информацията на потребителите си за нещо по-различно от правенето на промоции. Нека обаче обърнем внимание на онези стъпки, които евентуално може да ви притеснят. Най-вероятно ще обърнете внимание на факта, че операторите искат лични данни, които по-късно трябва да се потвърдят чрез изпращането на документ за самоличност – процесът е известен като верифициране на профила.

Това не е изискване на самият оператор, а на законовите институции в цял свят. Причината е, че до онлайн залозите трябва да имат достъп само пълнолетни лица, а след като операторът няма как да знае кой прави регистрацията, това е единственият начин да потвърди самоличността на клиента от другата страна. Следователно една снимка е напълно достатъчна. Логично е обаче да видим, че има потребители, които се притесняват. Имаме толкова много световни примери за злоупотреба точно с тази информация – социалната мрежа Facebook вече няколко пъти беше обект на атаки, а преди години компанията Sony също беше нападната от хакери – и все пак трябва да бъдем спокойно за нашите лични данни.

Защо това е така? Нека започнем с факта, че когато говорим за сигурност, лицензираните букмейкъри разполагат с най-добрата такава. Веднъж потвърдили вашия профил и данни, същите отиват в добре охраняван сървър, логично е да се досетим, че като индустрия с рекордни приходи в последните 10-15 години ще се използват някои от най-добрите специалисти в това отношение. За разлика от много  други онлайн  компании, тук ще откриете, че грешки не се допускат, защото именно те се наказват изключително тежко.

Веднъж след като изпратите своя документ за самоличност, можете да бъдете сигурни, че той е защитен, но най-важното е, че няма да се разглежда от програма, а от човек, който трябва да бъде сигурен, че попълнените данни и документа си съответстват. Самият процес може да отнеме между 1-2 работни дни, което е напълно нормално, а и изискванията са точно такива.

Най-важното е, че когато правите регистрация, трябва да попълните точно своите лични данни, за да може да отговарят на написаното в представения документ. Ако се чудите дали букмейкърите пазят личните ви данни и до кога, обикновено при изтриването на профила ще изтрият и самите данни след определен период от време.

Данните ви не са необходими, но често има практика, в която един потребител използва началните бонуси и промоции и след това прави повторна регистрация, за да ги получи отново. Това не е позволено и така се предотвратява. Както вече споменахме в горните редове, клиентите се защитават от две комисии, но само тогава, когато са пълнолетни и отговарят на основните правила на комисията по хазарта.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ