ИГРА НА ДРОНОВЕ
05/05/2016

BBC ЗНАНИЕ, брой 76/април 2016 г.

 

ТЕМА НА БРОЯ:

МУЗИКАТА ЛЕКУВА

 

Музиката ни кара да танцуваме, може да ни зарадва или да ни разплаче. Освен да влияе на настроенията ни обаче, тя помага и за по-доброто ни здраве. Колкото повече разбираме за силата на музиката, толкова повече приложения откриваме. В новия брой на сп. ВВС ЗНАНИЕ разглеждаме цялата вълнуваща история на това как науката доказа, че музиката лекува.

Подготвили сме ви и други много приятни изненади на страниците на любимото списание. Започваме с вълнуващ разказ за част от най-красивите насекоми и растения у нас, заснети и нарисувани от Асен Игнатов от Националния природонаучен музей. Представяме и най-доброто от резултатите на българските археолози и техните проучвания през изминалата година.

А покрай обяснението на това как предсказваме метеорологичното време и дали яденето на бисквитки е пристрастяващо, не пропускаме да надникнем в тайните на човешкия мозък: обсъждаме как работи паметта, дали можем да се справим с мигрената и представяме още много други вълнуващи и интересни истории от България и целия свят. Защото знанието е глобално и сп. ВВС ЗНАНИЕ е вашият забавен и популярен  пътеводител към него.

 

В БРОЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ И ОЩЕ:

  • Науката зад игрите на късмета
  • Българските скаути
  • Учители на бъдещето
  • Лукс в Космоса?

 

Please follow and like us: