МИСТЕРИЯТА НА МОЗЪКА
05/08/2016
КОСМОС
05/10/2016

BBC ЗНАНИЕ, брой 81/септември 2016 г.

 

ТЕМА НА БРОЯ:

ВИРТУАЛЕН СЕКС:

Как порнографията в интернет влияе върху мозъка?

 

ВВС ЗНАНИЕ 81 е вече на пазара със специален подарък-изненада!

 

Интернет може да бъде интересно, полезно, но и доста опасно място, особено за подрастващите. Ако сте родител, достатъчно е да влезете в някоя популярна търсачка и да напишете „секс“ или „порно“, за да се втурнете веднага да инсталирате всякакви филтри и защити. Разбира се, заобикалянето им не е особен проблем за любопитните тинейджъри, но поне вие ще имате някаква доза спокойствие. Дали?

 

Днес е много лесно да видите ясни сексуални послания навсякъде, не само в интернет – заслушайте се в някое сутрешно развлекателно ток-шоу по радио или телевизия. В училищната програма обаче упорито продължава да липсва образование и дискусия по проблемите на секса. Голяма част от родителите също не се чувстват удобно да разговарят по темата със своите деца, което понякога води до нежелана бременност или различни заболявания.

 

В новия брой на сп. ВВС ЗНАНИЕ насочваме вниманието към проблема за липсата на диалог по тези теми, които са съвсем естествени и нормални за едно развито общество. С помощта на нашите експерти разглеждаме въпроса дали и как точно порнографията в интернет влияе върху нашите мозъци. Пристрастяващо ли е наистина гледането на порно и води ли това до увеличен брой сексуални престъпления? Разберете цялата история на страниците на ВВС ЗНАНИЕ – списанието за интересната наука.

 

В БРОЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ И ОЩЕ:

  • Лято и здраве
  • Разходка в Помпей
  • Аптека под вълните
  • Загадка на 8000 години под София
Please follow and like us: