Почина легендарната котка Grumpy Cat

17 Май 2019 16:17
Почина легендарната котка Grumpy Cat
Източник: Getty Images
Седемгодишният навъсен котарак, добил популярност в мрежата заради непрестанно сърдитата си физиономия, е починал във вторник (14 май), съобщиха собствениците му.

В официално изявление стопаните споделят, че причина за кончината на котарака са усложнения след инфекция на пикочния канал.

Котката, която e родом от щата Аризона, успя да накара милиони хора да се усмихнат.  Grumpy Cat (Сърдитият котарак), чието истинско име е Tardar Sauce (Тардар Сос), се превърна в интернет знаменитост през 2012 г., когато снимки на киселата му физиономия бяха пуснати в мрежата. Съвсем скоро образът на начумерената котка беше превърнат и в мим.

Според собственичката на котарака, Табата Бъндесен, сърдитата гримаса на любимеца й се дължи на синдром на ниския ръст и на обратната захапка на животното.

Киселата котка обиколи света като гост в много телевизионни предавания, през 2014 г. тя беше звезда в собствен коледен филм (Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever), а през 2015 г. восъчната фигура на сърдиткото беше поставена в Музеят на Мадам Тюсо. Instagram профилът (@RealGrumpyCat) на котарака има над два милиона последователя.През 2018 г. стопаните на прословутия писан печелят дело за авторски права за сумата от 710 000 щатски долара. Тогава Grumpy Cat Limited съди собствениците на американската  компания за кафе продукти Grenade задето са използвали неправомерно образа на котарака. Съгласно сключеното споразумение, компанията е имала право да използва изображение на котето само върху опаковката на айс напитката си Grumppuccino, но физиономията на сърдиткото се появила и на други продукти.

Г-жа Бъндесен е работила като сервитьорка преди любимецът й да се превърне в интернет знаменитост. Но, както самата тя признава, е напускала работа броени дни след като Grumpy завладял социалните мрежи.
Прочетете повече за:
Grumpy Cat
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ