Германски цирк използва страхотни холограми вместо истински животни

11 Юни 2019 11:22
Германски цирк използва страхотни холограми вместо истински животни
По време на представлението на цирк Ронкали в Германия слон излиза пред зрителите, размахва ушите си и се изправя на предни крака, предизвиквайки аплодисменти, след което внезапно изчезва. Слонът, както и други животни, част от шоуто, е 3D холограма, използвана в опит да се запази усещането на едновремешните циркове, избягвайки насилието над животни.

Циркът е основан през 1976 и започва да намалява номерата с животни през ’90-те. Към 2018 година в цирка няма живи животни, а видими от 360-градуса холограмни изображения. Според ВВС, за целта са нужни 11 прожектора.

Някои от холограмните изпълнения копират традиционни циркови номера, като слон, който изпълнява команди и коне, които галопират около арената. Други са по-фантастични и невъзможни в традиционното цирково изкуство – например гигантска златна рибка, летяща над сцената.

В последните години цирковете имат доста сериозни затруднения, за разлика от по-ранни години, когато бяха основно забавление. В конкуренцията на видеоигри и филми, вниманието на по-младата аудитория е все по-трудно за привличане. Освен това има по-високи цени за превозването на артисти и съоръжения.

Освен това обаче репортажи за ужасна жестокост спрямо животни нараниха сериозно репутацията на цирковете. Различни организации с години съдеха американски циркове, като се стигна до огромни загуби и закриване на организации, съществували повече от век.

Към днешна дата седем американски щата и 149 града и общини са наложили рестрикции върху използването на животни в циркове. В световен мащаб подобни мерки са взети в повече от 40 държави.

Както цирк Ронкали показва, загрижеността за отношението към животните не означава, че шоуто не може да бъде на ниво. Напротив – то може да продължи с малко помощ от новите технологии.
Прочетете повече за:
циркживотнихолограма
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ