Екзотична ярко оранжева птица се оказа потопен в къри гларус

14 Юли 2019 15:06
Екзотична ярко оранжева птица се оказа потопен в къри гларус
В началото на юли екип от спасителния център за диви животни Tiggywinkles Wildlife Hospital в Бъкингамшир, Великобритания се е притекъл на помощ на екзотично изглеждаща, ярко оранжева птица, след получен сигнал, че пернатият представител безуспешно се опитва да излети от магистрален път.

“Това е един от най-странните инциденти, които сме имали в последно време,” се казва в публикация на Фейсбук страницата на спасителния център, където бедстващата птица е била приета по спешност.

Според ветеринарите в клиниката, превърналият се в “жар птица” гларус, всъщност се е гмурнал в купа пълна с къри, което е затруднило летателните му способности.
 
Вини, както ветеринарите нарекли лакомника, на името на популярна марка индийско къри, е бил покрит с къри сос от човката до опашката и от него се е носела остра миризма, но иначе е нямал сериозни наранявания.

Всичко, от което се е нуждаел е била една хубава сапунена баня. Спасителите успели да изчистят кърито от пернатия си пациент, който първоначално се съпротивлявал и изпръскал и тях добре с къри. Сега, когато птицата е възвърнала обичайното си сиво-бяло оперение, тя ще може да отлети към естествената си среда и далече от купите пълни с къри.Това не е първият случай на гмурнал се в къри гларус. През 2016 г. друга изгладняла птица се потапя с главата напред в индийския специалитет пиле тика масала, богато полят с къри сос. Гларусът отново е спасен и откаран във ветеринарна клиника този път в Глочестър, Англия. “Почистихме го добре. За щастие птицата не страдаше от стомашно разстройство, но се надяваме, че в бъдеще ще се придържа към по-здравословна диета,” шегуват се ветеринарите.
Прочетете повече за:
гларусTiggywinkles Wildlife Hospital
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ