Рубик Мона Лиза може да бъде продадена на търг за над 150 хил. долара

05 Февруари 2020 10:30
Рубик Мона Лиза може да бъде продадена на търг за над 150 хил. долара
Рубик Мона Лиза може да бъде продадена на търг за над 150 хил. долараРубик Мона Лиза може да бъде продадена на търг за над 150 хил. долараРубик Мона Лиза може да бъде продадена на търг за над 150 хил. долара


Цената на репродукция на Мона Лиза, направена от стотици кубчета на Рубик може да достигне до 166 хил. щатски долара по време на търг в Париж в края на месец февруари.

Творбата, която е направена от 330 Рубик кубчета е на френския уличен артист Invader, който крие истинската си идентичност под маска. Произведението ще се продаде на търг на 23 февруари в Париж.

Тази Мона Лиза от Рубик кубчета е създадена през 2005 г. и е описвана като “модерен прочит на една от най-известните картини в света”, оригиналната картина на Леонардо, рисувана преди 500 години и изложена в френския Лувър.

Invader започва да експериментира с Рубик кубчета през 2004 г. От аукционната къща съобщават, че за първи път една от най-продаваните играчки в света се използва като средство за създаване на изкуство. Те дори измислят термина “рубикубизъм”. Всъщност направената от Рубик кубчета Мона Лиза остава максимално вярна на оригинала.

Invader се описва като неидентифициран свободен художник. На уебстраницата си пише, че “малко по малко” изследва гъсто населените градски пространства по света и ги “завладява” (от английския глагол invade), като излага от 20 до 50 творби на град. Анонимният уличен творец стана популярен в Париж с мозайки върху фасадите на сгради, а повечето му произведения пресъздават герои от видеоигри.
Прочетете повече за:
InvaderРубик кубчетаМона Лиза
Списанието
Други новини
Facebook

Twitter

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ