Създадоха първия винил от рециклирана пластмаса

21 Ноември 2019 10:30
Създадоха първия винил от рециклирана пластмаса
Британската пивоварна Sharp’s Brewery, номинираният за музикалната награда Mercury  Ник Мълви (един от основателите на групата Portico Qaurtet) и компанията производител на винили Tangible Formats обединиха усилия около общ проект - създаването на първата плоча, направена от рециклирана пластмаса.

Парчето на Nick Mulvey x Keynvor In the Anthropocene (“В антропоцена”) е записано на 25-сантиметрова плоча, изработена от пластмасови отпадъци, намерени по бреговете на Корнуол. Приходите от продажби ще отидат за подпомагане дейността на организацията Surfers Against Sewage (“Сърфисти срещу боклука”), която се бори със замърсяването по британското крайбрежие.

В прессъобщението на Sharp’s Brewery се казва, че “Културата на Корнуол е неразривно свързана с океана. Миналата година нашият проект Keynvor, което на корнуелски означава “океан” помогна звукът на океана да влезе в музикалните класации. А днес обръщаме течението с пускането на пазара на In the Anthropocene с участието на Ник Мълви, издаден на винил, направен от рециклирана пластмаса”.Ник Мълви коментира, че винаги е обичал дивите корнуелски плажове и че “музиката му е за нашата истинска дълбока същност и нуждата от съзнателност”. “ В днешното време на екологична криза е важно да преосмислим ценностите, така че да не са в противовес с природата, с която винаги ще бъдем свързани”, допълва той.

Прочетете повече за:
винилрециклирана пластмаса
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ