Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days

13 Януари 2020 09:09
Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days
На 20-23 февруари предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе под мотото “Beyond the hype”. Целта на събитието е да представи най-доброто и най-новото от света на 3D технологиите, да даде равен достъп до иновациите на всички заинтересувани и да проправи пътя на технологията на нашия пазар. Конференцията е насочена както към представители на бизнеса, научните и образователни среди, с цел създаване на среда за колаборации и обмяна на опит, но също така и към масовата аудитория, за да отговори на всички въпроси свързани с приложенията и ползите от технологията.

С второто издание на конференцията организаторите искат да наблегнат и на темата за устойчивостта и да разкажат защо реално „добавянето“ като процес и технология, всъщност означава намаляване и оптимизация на текущите процеси.

Additive Days 2020 ще се проведе в София Тех Парк и включва 4 модула. Конферентната част ще се проведе на 21 и 22 февруари ще представи лектори от цял свят, които ще запознаят аудиторията с различни аспекти на 3D принтирането – от приложенията в медицината, пред тенденциите за бъдещето и ползите за устойчивото развитие и още много интересни теми. Специални работилници ще се провеждат от 21 до 23 февруари, като ще дадат шанс на всеки, който желае, да се докосне до технологията, а изложбата ще представи интересни проекти от цял свят.

Не на последно място, конференцията дава възможност на представители на бизнеса да обменят опит и контакти на експо зоната, където ще бъдат представени най-големите компании в страната и водещи компании от чужбина, които утилизират 3D технологиите.

Организаторите вече представиха първото световно име, което ще се включи в конференцията с панел посветен на тенденциите в адитивното производство. Това е Алкаиос Борниас Варотсис – водещ експерт в областта на развойната дейност в 3D принтирането. Той има докторска степен по Адитивно производство от Университета Лофбъро във Великобритания, а в момента е консултант на свободна практика, обучаващ на малки и средни предприятия относно ползите и предимствата на 3D принтирането.

Очаквайте скоро още информация относно програмата, лекторите и темите, които ще можете да чуете на Additive Days 2020.  А дотогава не пропускайте да се регистрирате ТУК. Регистрацията е задължителна и безплатна.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ