Мобилността и зелените решения в умните градове – във фокуса на „Knowledge City 2020“

29 Януари 2020 10:33
Мобилността и зелените решения в умните градове – във фокуса на „Knowledge City 2020“
Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се развият транспортът и логистиката в градовете на бъдещето? На тези и още въпроси ще отговорят експертите по време на конференцията „Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“, която ще се проведе на 19 февруари от 09:30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София).

Новото поколение мобилни мрежи обещават по-високи скорости и подобряване на живота на хората, бизнеса и обществеността. Какви ресурси, иновации и регулации са необходими за въвеждането на свръх бързите 5G мрежи, ще разкрие представител на Ericsson Hellas по време на събитието. Как автономните автомобили ще променят градовете и какъв софтуер за пътища трябва да бъде разработен, ще анализира предприемачът Никола Караманов. Ролята на споделените решения за микро мобилност върху развитието на градската среда през десетилетието пък ще коментира Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime България. Модератор на дискусията ще бъде Елена Кирилова, водещ на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria и технологичен редактор в Investor.bg.

„Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ ще акцентира и върху тенденцията все повече сгради да бъдат „умни“. Какви са „зелените“ архитектурни решения и как домовете могат да бъдат наистина енергийно ефективни? В дискусия по темата ще бъдат засегнати и наболели проблеми като качеството на въздуха, големината на зелените площи и тяхното отражение върху живота на гражданите.

Събитието ще обърне поглед и към общинските стратегии и взаимодействието между бизнеса и местната власт за развитието на умните градове. „Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ ще покаже и успешни примери и добри практики от Европа.

„Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ е насочена към представители на бизнеса от сферите строителство, архитектура, инвестиции, технологии, енергетика, инфраструктура, финанси, банкиране и други, както и към служители в браншови организации, институциите и администрацията.

Събитието се осъществява с подкрепата на Allterco Robotics, Europroperty – Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП). Институционални партньори: Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, FIABCI. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ