Google Assistant вече може да превежда говор в реално време през смартфон

29 Януари 2020 11:36
Google Assistant вече може да превежда говор в реално време през смартфон
Източник: pixabay.com
Приложения за превод като Google Translate и Microsoft Translator са добре познати от години. Сега обаче Google прави свриозна крачка в развитието на технологиите за превод, вграждайки опция за директно превеждане на устни разговори в реално време през гласовия асистент Google Now.

Новата функция се нарича Interpreter Mode. Всъщност функцията беше представена преди почти година, но досега беше налична само за умни колони и дисплеи. С новия ъпдейт тя пристига и за смартфони. Не е необходимо сваляне на отделно приложение за потребителите на Android, тъй като асистентът е вграден в операционната система, но притежателите на iPhone ще трябва да си свалят Google Assistant.

Фукнцията работи с казване на "Hey Google, be my [избрания за превод език] translator", след което приложението започва да прввежда всичко, което чуе. То казва преводите силно, а разговорът не е много близък до нормалния, но със сигурност разбираем. Има опция и за тих режим, при който разговарящите въвеждат с клавиатурата.

Към момента услугата може да се ползва онлайн, тъй като преводът се извършва в облака. Това е и голямата разлика с Google Translator, за който могат да се свалят езици за офлайн превод.

За съжаление българският не е сред поддържаните към момента 44 езика, за които е налична услугата.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ