'Пътят на Себесей' - детското фентъзи, написано и илюстрирано от 12-годишната Боряна Цанова

01 Юни 2021 10:09
'Пътят на Себесей' - детското фентъзи, написано и илюстрирано от 12-годишната Боряна Цанова
12-годишната Боряна Цанова е автор и илюстратор на детската книга "Пътят на Себесей", излязла в перфектния момент - празника на детето и провеждащия се в момента пред НДК еждгоден панаир на книгата.

„Пътят на Себесей“ е детско увлекателно фентъзи, с обем от 280 страници. Освен като добър писател, тя се е справила и с илюстрирането на героите, повечето от които животни с човешки характер и умения.

На страниците на творбата ще разберем за бягството на 12-годишно дете от враждебен град и пазачи, обиграни в това да го гонят, докато краде по нещо дребно. Една недобре завързана лодка му помага да изчезне в морето. След няколко дни течението го изхвърля в странен град с червена почва и същества, които мислят като хора, но не са.

Новите обитатели не обичат човеците, но този не е агресивен и скоро го приемат. Един от тях ще запази дистанция до последно.

Причината животните-хора да мислят човеците за опасни е съвсем основателна.

„Пътят на Себесей” може да намерите на панаира на книгата в шатра номер 54.

Ето и анотацията на книгата:

На по-малко от едно море разстояние може да е неговото място.

„Едно дете се унасяше в дрямка в бедната си стая, точно под покрива на сградата, а от прозореца на долния етаж се чуваха разправиите на двама търговци.”

„Три странни гълъба разговаряха и обсъждаха планове. Бяха с горе-долу един и същи размер, но надминаваха метър и половина.”

Боряна Цанова е от създателите на съдържание, които не спират да рисуват, а след първи клас – и да пишат. За тях важи правилото, че думите излизат цветно, преди да са били добре формулирани.
Образите са като картини, а действието се случва по-бързо, отколкото тя успява да го запише.

Преди „Пътят на Себесей“ има кратка книга за дракони, излиза в десет апокрифни екземпляра и е посветена на съучениците от трети клас. Всеки от тях е малко драконче. Специален подарък за първата учителка.

През свободното от училище време, силен интерес към животни и някои външни вдъхновения, се появява „Пътят на Себесей“. Пълностранична книга-дебют, със сюжетна линия и разработка на героите.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ