Световна премиера на новото Maserati Grecale

23 Март 2022 21:30
Световна премиера на новото Maserati Grecale
Световна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati GrecaleСветовна премиера на новото Maserati Grecale


Новoто SUV Maserati Grecale е "Изключителният всекидневен автомобил". Grecale постига правилния баланс между гъвкавост, елегантност, ефективност и иновативност, като гарантира едновременно ефективност, комфорт и безопасност. Тези характеристики са съчетани с офроуд възможности и безкомпромисно удоволствие от шофирането.

Разработен в Лабораторията за иновации на Maserati в Модена, новото SUV се произвежда в завода в Касино.

Grecale с толкова много възможности, допълвайки гамата и правейки я най-пълната досега на марката Тризъбец.

Предлага се изключително широка гама от двигатели: конвенционални с вътрешно горене, хибридни, а след година Grecale ще бъде и първият изцяло електрически SUV в историята на Maserati.

С пускането на модела ще бъдат налични три версии: GT с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 300 к.с., Modena с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 330 к.с. и мощната версия Trofeo с високопроизводителен бензинов V6 двигател 3,0 л с мощност 530 к.с., базиран на двигателя Nettuno, монтиран на MC20.

За да допълни гамата - Grecale Folgore, 100% електрическата версия с 400V технология.

Новото SUV се отличава с простор и комфорт, като разполага с впечатляващ набор от "най-добри в класа" характеристики. Той е най-добър в класа си по отношение на вътрешното пространство, управляемостта, поведението, ускорението (0-100 км/ч за 3,8 секунди - при Trofeo), максималната скорост (285 км/ч - отново при Trofeo), качеството на звука и широкото използване на фини материали като дърво, въглеродни влакна и кожа.

Размерите му са основен фактор: във версията GT, Grecale е дълго 4846 мм, с междуосие 2901 мм, височина 1670 мм, широчина 2163 мм (включително страничните огледала), със следа от задните колела 1948 мм (и още по-голяма при Trofeo).

Дизайнът на Grecale включва новия визуален символ на Maserati, който отличава всеки нов модел от MC20 насам. Предната част се откроява с ниска и внушителна радиаторна решетка. Профилът се характеризира с контраста между изчистеност и техника, с изключително плавна каросерия, отличаваща се с извиващи се визуални форми, а техническите ѝ компоненти са подчертани от използването на въглеродни влакна. В задната част, задните светлини тип "бумеранг" са вдъхновени от Giugiaro 3200 GT и се вписват в трапецовидната линия, която става още по-впечатляваща от купе ефекта на кабината и завършека ѝ на спортен автомобил.

Вътре в купето най-забележителните технически характеристики включват традиционния часовник на Maserati. За първи път той се превръща в истински автомобилен консиерж с помощта на гласовото управление.

Всичко става на базата на докосване, с изключителна естетическа изчистеност. Технологиите се управляват от дисплеите: големия 12,3-инчов централен екран, най-големият, виждан някога в Maserati, друг 8,8-инчов дисплей за допълнителни контролни уреди и трети за пътниците на задните седалки.

Изживяването в автомобила се управлява от мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant (MIA), от най-модерната информационно-развлекателна система и от Maserati Connect.

Звукът е изведен до абсолютните граници на удоволствието от всеобхватното звуково изживяване, осигурено от типичния рев на Maserati и поглъщащата 3D звукова система Sonus faber. Системата Sonus faber - стандартна за ниво Premium - включва 14 високоговорителя или 21 високоговорителя при поръчка на ниво High Premium.

Всяко пътуване се превръща в уникално приключение, което съчетава динамичен комфорт и незабравимо изживяване при шофиране, възможно благодарение на изключителното управление, осигурено от новата, 100% система на Maserati, Vehicle Dynamic Control Module (VDCM) и 360° контрол, който тя предлага върху автомобила. Възможността за пълен контрол се изразява в ясно разграничение между различните РЕЖИМИ НА ДВИЖЕНИЕ: COMFORT, GT, SPORT, CORSA (само Trofeo) и OFF-ROAD.

За световната премиера на Grecale - специално дигитално събитие на уебсайта на марката (houseof.maserati.com) - Матилда Де Анджелис и Алесандро Борги - посланици на марката и световноизвестни италиански актьори - бяха избрани да олицетворят и обяснят как новият модел представя изключителното ежедневие.

Присъстваха също Дейвид Бекъм, глобален посланик на марката Maserati, и италианският изпълнител Dardust, който направи ексклузивен „бекграунд трак“ в рамките на дигиталното събитие.

Инженерите от Лабораторията за иновации на Maserati в Модена са работили директно с Dardust, за да проектират звука в автомобила. Съвместни усилия, които се изразяват в трансфер между технология и звуков дизайн, за да се персонализират "звънците" - звуковите сигнали, получавани от потребителя като част от необикновеното изживяване при шофиране на борда на Grecale.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ