Академия 'Никола Тесла' - в трудни времена няма време за губене

20 Март 2020 16:37
Академия 'Никола Тесла' - в трудни времена няма време за губене
Академия 'Никола Тесла' - в трудни времена няма време за губенеАкадемия 'Никола Тесла' - в трудни времена няма време за губенеАкадемия 'Никола Тесла' - в трудни времена няма време за губене

Всичко се променя и винаги е било така. Днес просто скоростта е различна, защото мотивацията е различна. В спокойни времена промените идват от желанието ни да живеем по-добре, по-комфортно и с по-малко усилия. Днес промените са продиктувани от заплахата върху здравето и живота на децата, на близките ни, а и на нас самите. Затова и най-тромавата система, системата, която се възпроизвежда по свой образ и подобие повече от 150 години, системата на народната просвета чрез училищно образование, се промени за една нощ. Тя запази духа и смени тялото.

Много семейства се престрашиха да пуснат учителите у дома си по единствения начин, който позволява контакт без риск от зараза - през жива връзка по мрежата. Така децата могат да имат всичко, което учителят има да им даде заедно със защитата и спокойствието на дома.

Близостта между учител и ученик не се определя от физическото разстояние, а от споделеното преживяване, от взаимното доверие, от човешкото общуване. По някакъв невидим начин виртуалното общуване сближава. Може би заради споделените трудности, може би заради още по-ясната цел. Вече няма нищо по-реално от виртуалните школи по програмиране при нас - в Академия „Никола Тесла“.

Расте прекрасно поколение - будни, умни, находчиви деца, които имат достъп до цялото човешко знание отвъд въображението на всяко предишно поколение. Предизвикателството пред нас, техните родители и учители, е да им помогнем да се справят с трудностите и да се възползват от възможностите на времето, в което са родени. Ние, екипът на Академия „Никола Тесла“, сме посветили работата си на тях. Затова и  предлагаме предизвикателства, достойни за възможностите и интелекта на днешните деца и младежи. Срещаме ги с най-добрите университетски преподаватели. Учим ги на програмиране на С++, физика и математика. Ние не предлагаме само курсове, а принадлежност на децата и техните семейства към нашата малка общност.

Знанията, които даваме, са знания за цял живот. Фокусът ни не е последният писък на дигиталната мода, а неотменните принципи. Стремим се техниката да не бъде „съдружник по неволя“, нито дори „бяла магия в черна кутия“, а система от ясни правила, за които децата имат изграден умствен модел и дълбоко разбиране. Учим ги да създават свои приложения и програми.

По волята на съдбата днешните деца ще бъдат новите Строители на съвременна България. Ние, като техни родители и учители, им дължим цялото знание и мъдрост, която носим през поколенията, но и пълна подкрепа в новия градеж. Вярваме, че днес ние можем и създаваме бъдещите бизнес лидери, иноватори и изобретатели. И най-вече, вярваме в самите тях.

Уважаеми, родители, потърсете ни – сега! Заедно ще намерим най-подходящия начин да работим с Вашите деца. За да бъдат успешни утре, те днес трябва да научат как да превръщат идеите си в дигитални продукти. Времето е трудно, но повече от всякога няма време за губене.

Валентина Иванова
Имейл: v.ivanova@ant.bg
Телефон: 0888955097
www.ANT.bg
Академия „Никола Тесла“
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ