Академия 'Никола Тесла' събира най-добрите учители с най-добрите ученици

13 Май 2020 17:39
Академия 'Никола Тесла' събира най-добрите учители с най-добрите ученици
Академия 'Никола Тесла' събира най-добрите учители с най-добрите ученициАкадемия 'Никола Тесла' събира най-добрите учители с най-добрите ученициАкадемия 'Никола Тесла' събира най-добрите учители с най-добрите ученици

Академия „Никола Тесла“ е сбъдната мечта! Тук събираме под един покрив и в една онлайн група най-добрите учители с най-добрите ученици. Образователната системи винаги е имала трудности да отговори на нуждите на отличниците. Ние сме тук, за да им предложим предизвикателства, достойни за техния интелект и възможности. Да ги научим как да превърнат технологиите в мощен съюзник в професионалната си реализация. Знанията, които даваме, са фундаментални и за цял живот.

На какво ни учи кризата?

Кризата, предизвикана от коронавируса ни научи на три неща – да си мием ръцете, да уважаваме авторитетите и да разчитаме на технологиите. Вече е очевидно конкурентното предимство на компаниите, които предлагат дигитални продукти и услуги на глобалния онлайн пазар. В свят на несигурност, в моменти на социална изолация и затворени граници, местните бизнеси, които не се възползват от възможностите на технологиите, ще понесат огромни загуби. В този смисъл, коронавирусът води до дигитална трансформация в световен мащаб. Познаването на технологиите вече не е лукс, а необходимост. Огромно предимство ще имат тези, които умеят да ги използват, за да създават нов бизнес.

Какво предлагате вие?

Ние сме университетски преподаватели, с опит както в бизнеса, така и в работата с деца. Знанията, които даваме, са знания за цял живот. Фокусът ни не е последният писък на дигиталната мода, а неотменните принципи. Стремим се техниката да не бъде „съдружник по неволя“, нито дори „бяла магия в черна кутия“, а система от ясни правила, за които децата имат изграден умствен модел и дълбоко разбиране. Учим ги да създават свои приложения и програми. 

Учим ги да пишат и да изразяват мислите си, точно и прецизно. Основният език, на който работим, е С++. Той ни осигурява възможност да работим както на ниско ниво близо до машината, така и на различни нива на абстракция. Обучението следва еволюционните стъпки в развитието на компютърните науки, за да изведем като естествено следствие съвременни концепции и парадигми. Подготвяме ги за динамиката на индустрията и нововъведенията, с които ще се сблъскват през целия си професионален живот. Целта ни е да могат бързо да се адаптират към развитието на технологиите и дори да бъдат негов двигател.

Какво могат да очакват родителите? 

Предлагаме обучение по програмиране, физика, математика и дигитални изкуства за ученици от 3 до 10 клас. Групите са малки – между 3 и 10 деца.  Разделени са по възрасти и знания. През учебната година обучението е един път в седмица по два часа и половина в делничен ден, или в събота. Всяка седмица децата разработват по нещо ново, голямо, с което да могат да се похвалят вкъщи. През ваканциите – предлагаме интензивни тематични курсове.

Заниманията се провеждат в залите на прекрасната къща на Академията близо до Орлов мост и Борисовата градина, а при нужда от дистанция – на живо през Discord. Ние очакваме от родителите пълна подкрепа за децата по дългия път към знанието. Те могат да разчитат на нашата последователност, професионализъм и топло, лично отношение към всяко дете, всеки младеж. Освен всичко друго, ние градим общност.

Академия „Никола Тесла“ приема нови ученици.

Валентина Иванова v.ivanova@ant.bg

0888955097

www.ANT.bg

Академия „Никола Тесла“

Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ